Следизборни равносметки – 2013 г. в картинка


Следизборни равносметки – 2013г., в картинка!

by Никола Дамянов (Заметки) on 23 мая 2013 г. в 14:44

Накратко следизборната картина е – оптимистична, прекрасна и красива. Това не е шега!

Така ги виждам аз нещата и се стремя да им се радвам и възхищавам… Радвам се, защото съзирам  някакъв Висш промисъл, който ни помага като Българи, за да излезем от блатото, в което боксуваме две десетилетия. Дава ни се голямо Благословение, ако ме разбирате?!

Ще се опитам накратко с въпроси и отговори да споделя “картинката” към момента,… защото случайни неща според мен – НЯМА! Следователно, ако намерим закономерностите в случващите се събития около нас, ще ни бъде много по-лесно да вземаме правилни решения… (това важи много и при рeшаване на проблеми в личен план!) :)

В горния смисъл мъдрият ни Народ е казал – “Бог пред мен, а аз след Него!”, което очевидно нашите политици не правят,… въпреки, че демонстрират често своята религиозност.

Защо изживяхме най-голямата негативна и унизителна предизборна кампанията? – за да може да изтече веднъж завинаги лошото от гнойната рана, зееща десетилетия наред. Е,… сега тя се е отвори следизборно и кърви, но по-добре ли да гангреняса?

Следователно – оттук нататък ни чака само подобрение и възход!

Навярно умните политици ще научат урока си, даден им от Народа (Бог!), от последните избори? Казано е – “Глас народен, глас Божий!”, нали? А урокът е – когато мразиш, отричаш, охулваш и тотално оплюваш своя опонент, ще си принуден да се прегърнеш после с него, защото сте “от едно коляно” и трябва да служите на едно Цяло… Досега са се случвали доста подобни враждебни ситуации, но крайността, в която удариха партиите на сегашните избори, мисля че ще обърне нещата,… за добро!

Защо влязоха тези четири партии в Парламента? – около седмица преди изборите се знаеше с огромна вероятност, че в Парламента ще са – “орел, рак, щука + костенурка”, които бяха вписани в картината…

Орелът – ГЕРБ, които набраха височина в народната любов и нямаше да могат да ги приземят въпреки калния обстрел; Рак – ДПС, които могат да вървят доста умело и наляво, и надясно, и назад, и напред… зависи на какво ветровито място са; Щука – БСП, които като риба се изплъзват от всякаква отговорност, но могат да хапят сериозно, атакувайки от засада; и Костенурката – АТАКА, които с непроменени и закостенели убеждения, са създали здрава черупка, спасяваща ги в трудни моменти на всеобщ негативизъм. Негативизъм, който дори им действа като попътен вятър,… но докога?!

Как да не се радваш на тази перфектна парламентарна комбинация? Причината е предимно една – няма да изкара дълго такъв Парламент! Добрата новина е и още една – след разпускането му, повече от интелигентните политици, ще научат своите уроци,… а останалите – ще получат време за лично усъвършенстване извън политиката.

Защо не влязоха други партии? – за всички може да се конкретизира поотделно, но ще стане много дълго споделянето… Можем да обобщим така – огорчението и разочарованието помагат много на човек да коригира дейността си и да открие грешките си. В този смисъл изборният провал ще помогне на мъдрите да се коригират и да си научат уроците, а за останалите? – Те ще имат достатъчно време да политиканстват сред роднински кръгове или да се изявяват като “знаменитости” в социалните мрежи, по кухи ФБ групи, в които няма да влиза почти никой.

Другото е по-важно обаче – партиите извън Парламента имат събран много голям ЗАРЯД зад себе си, от народното недоволство! Заряд, който при наличие на малко разум, както споменахме, на следващи избори ще изстреля “реформиращото гюле на черешовото топче”,… което ще постави началото на НОВАТА политика в България.  В този смисъл, точно в това се корени причината, защо толкова малки партии получиха доста гласове, но нито една не прескочи бариерата от тях. Ако беше обратното – нямаше да има нито нужният заряд за следващите избори, нито преосмисляне на грешки или учене на уроци.

В какви насоки ще се развият нещата оттук нататък? – има две направления, които се очертават в прекрасната картина – нови избори и нови политики!

1. Новите избори ще се насрочат лесно. Защо? – защото мъдрите и отговорни юристи от Конституционния съд, ще изчакат известно време и ще видят, че нещата наникъде не вървят. Разумният избор за тях е един – касиране на старите избори! Ако те не видят тази им задача определена с Висше, което е малко вероятно,… то ще се мине към вариант “Б”!

Да! Небето винаги се подсигурява с резервен вариант, при който разпадането на Парламента отново ще бъде факт, но по малко по-трудния начин. Тоест – няма как да не получиш Благословението си, щом като ти е определено то с Висше и си си го заслужил, нали?  :)

2. Нови политики ще си дойдат по естествен начин. Защо? – защото Народът е по-мъдър вече и вече е узрял за тази промяна, остава само – да си я поиска! На кой не му е втръснало да слуша шаблони като – “Ще топим безработица и ще се грижим за малък и среден бизнес. Изберете нас и вижте колко сме добри,… а вий ще останете доволни, но гаранция – не даваме, защото има много лоши колеги!” :)

Какви ще са новите политики? – този въпрос е още по-лесен. Защо? – защото политиката ще бъде само ЕДНА,… която ще е очертана в обща национална Кауза.

Националната Кауза е описана в НАДПАРТИЙНИЯ Проект “Безусловен Базов Доход за Българите” (www.bbd.bg ),… който иска може да я прочете. Накратко:

- Кауза ББД  ще направи Народа ни обединен, а полюсните партийните страсти в обществото ни, ще отпаднат с времето, завинаги.

- Около Каузата ББД ще се изгради силно Гражданско Общество, което не само ще знае какво да иска от своите управляващи, но ще може чрез нея да наложи реален и ефективен контрол върху техните обещания.

- Каузата ББД ще дава конструкцията на водене на националноотговорна и обединяваща политика, в синхрон с Плана, който Небето има за България. В този смисъл, всяка партия, която не заговори за ББДоход,  ще става недолюбвана от Народа ни, тоест – тя няма да бъде подкрепена от “гласа Божий”.

- Каузата ББД ще направи смешни и палиативни всякакви партийни програми, в които не е включена тя… Защо? – защото многобройните ползи  в Проекта ББД изумяват с това, че всички благородни намерения и загрижеността на политиците, демонстрирани през последните две десетилетия – се реализират след въвеждането на ББДохода, по един ЕСТЕСТВЕН и БЕЗРИСКОВ начин.

Как ще се случат тези “трудни” неща? Как ще разберат партиите? Как ще подемат Идеята ББД?  – Начините са три… (два лесни и един по-труден!) :) :

1. Партиите в Парламента да постъпят националноотговорно и да предизвикат национален дебат и да започнат да търсят консенсус по ББДохода на Българите. Вероятността да стане това е около 20%, имайки предвид парламентарните битки, които се водят в момента.

2. Малките партии извън Парламента ще повдигнат публичната дискусия по въвеждане на ББДоход. (80%) При това положение целият фокус на медиите и внимание на Българите, ще се насочи извън Народното събрание. Това пък ще “олекоти” изключително много управляващи и парламентарно представените сили, които ако не вземат бързи мерки – трудно биха постигнали значими успехи на следващи избори.

3. (трудният!) Всъщност той не е чак толкова труден, ако прочетете статията – “План за разпространение на Проекта ББД” от сайта www.bbd.bg. С няколко думи,  вече много надпартийни съмишленици се организират и по мирен начин като Апостоли на Просвещението ще донесат “Благата Вест” за ББД  до знанието на всеки един Българин, независимо дали той има Интернет или не,… и независимо дали той е грамотен или не. Планът е мащабен и всеобхватен,… за което се изисква малко повече време и усилия при реализация, но  нима това има голямо значение, ако целите са толкова големи и значими?

Накратко – с мощна разяснителна кампания по места, няма как всеки Българин да не разбере какво е това ББД и после да не пита политика си – дали има тази Идея заложена в програмата си. Тогава партийците, какво биха отговорили?  :)

Накрая – това е картинка, която се роди като визия преди изборите и засега върви нейната реализация. Първият етап мина… Орел, рак и щука + костенурка са в Парламента и воюват. Докога? – тяхна си работа… В момента се подготвя другият етап – “септември ще бъде май”, както е казал поетът и както беше на картинката! :)

Е,… казано е – “Човек предполага, а Бог разполага!”, нали?

Та,… хубаво е да работим за лесния сценарий, за да си получим отреденото ни с Висше Благословение и просперитет на Българите. При положение, че  нещата се закучат (20% вероятност!) – ще си минем по заобиколния път, защото няма как да не се получи Даването, ако от Бог е обещано и сме в “списъка” на Небето! :)

Не се противете, а отворете Сърцата си за добро!

“Искайте и ще ви се придаде. Хлопайте – и ще ви се отвори!”

Радвайте се! Картинката е прекрасна и ви я споделям, за да и се радваме заедно, а който иска – може да се включи и като творец и да рисуваме и творим заедно новата История на България!