Допълнителни ценни коментари и мнения за Безусловния Базов Доход


Допълнителни ценни коментари и мнения за Безусловния Базов Доход

Приятели, не мога да повярвам, че националната телевизия БНТ, която е уж трябва да е майка, а се държи като мащеха към Народа!
Сутринта гледах кастингите и класациите на кауза.бг !
Отстранили са Иван Андонов, който се е явил да защитава Проекта “Безусловен Базов Доход за всеки Българин”. Отстранили са го наравно с проектчета като “да въведем законно леката дрога в България”, ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ???

Възмущението ми е ОГРОМНО, след като прочетох в материалите им, че уж те държели не само да се казвали каузите от младите, а да се работело за тях?!
В момента Иван с много свои приятели обикалят страната и спят в бараки, за да може да показват сутрин плакатите за ББД пред камерите на ТВ7 и да будят Народа! Отделно след живите предавания разясняват на всеки заинтересован гражданин и раздават материали/листовки, които финансират сами!

КАКВО ДЕБЕЛООЧИЕ И КАКВА СЛЕПОТА “журналистическа”, А ???
И то не от друг, а от журналисти, които ядат хляба на народа и им се плаща от държавния бюджет?!
Приятели, давайте идеи да изправим тази несправедливост?

 19-04-2013- Какво си мисля днес? - гледах преди малко сутрешен блок по БТВ – политически диспут насложен върху живо включване-репортаж “оглозгано село”. Ужасна картина! Трагедия…
Значи, от една страна възрастни хора от с.Бръшляница и с.Мечка, които са обирани систематично от ромите до шушка (кокошки, пръскачки, храна от фризери, железни врати и огради и т.н.), но полицията не вземала мерки, защото кражбите били нищожни (под 200лв!). От друга страна – 6 досадни политически физиономии на прехода, които не само са ни оправяли 23 год., но продължават да спорят с безумните си идеи, говорейки отново със шаблони като – “ще засили борбата по високите етажи на властта” + “ще направим органите ефективни” + “ще направим закон за неприкосновената частна собственост” + “ще направим полицейска реформа” + “ще назначаваме във всяко кметство полицай” + купища идиотщини и безумия, които обраните възрастните женици иронично започнаха да осмиват. Поклон пред тях, че имат сили за това!
Докога така Приятели? Няма ли да спрем най-накрая този ад и тази подигравка с Народа български? Няма ли да кажат тези политици нещо ново? Не им ли се протъркаха вече старите плочи?

Добре! Какъв е начина? – той е елементарен… Въвеждане на “Безусловен Базов доход за Българите” (прочетете НАДПАРТИЙНИЯТ Проекта, при желание?!)
Питам – ще има ли ром или дребен престъпник, който да посегне на чужда собственост, ако заради тези откраднати 300-500лв. той ще отиде в затвора и няма да получава там своят гарантиран ежемесечен ББДоход?
Не е ли лесно? – сменя се законодателствато и за дребни кражби и престъпления – се предвиждат САМО ЕФЕКТИВНИ присъди като е на запад,… примерно от 6м. до 3 години!
Е…?! Ще имаме ли кражби при това положение? Ще има ли луди, които да крадат, знаейки че за това си деяние – може да лежат в затвори с леки режими и да работят задължително като чистачи и боклукчии по улиците, например?
И още… – представете си как няма вече да ни трябва да увеличаваме полицейската машина, а дори обратното – тя ще намалява и няма да гълта разходи от над 1 милиард и 100 милиона лева годишно!
И още… – представете си как работата на съдилищата вече ще олекна и те няма да са зарити с така наречените случаи – “кокошкарски истории”.
И още… – представете си, как народът вече ще вярва на съдебната система и на МВР и като види, че някой краде, няма да го подмине и да каже – “ами какво от това?! И без това няма никой осъден, защо да си навличам беля?!”

Схващате ли красотата на “картинката”? Видяхте ли само едната “малка” полза от това, ако се въведе ББД? Ако е – “да!”, то вземете да видите и другите безброй ползи в точка 7 в Проекта, за да усетите още по-голямата значимост, полезност и величие на тази Идея!

Накрая искам да споделя… Аз всеки ден си мисля и чета за Проекта и ако искате вярвайте – ежедневно откривам прекрасни неща, които ще ни се случат като следствие, ако се реализира той.
Мислете си Вие, Приятели. Мечтайте! Вниквайте в Идеята за ББД и се наслаждавайте на красоти и хармонията, които тя носи след себе си. Българите заслужаваме добро бъдеще, което сега ни се поднася на тепсия, но ще можем ли да използваме този шанс? Това е въпросът!

Какво си мисля днес? – ЗА ИЗБОРИТЕ си мисля! :)
Идва предизборната кампания, в която изложили се политици пак ще ни предлагат голи куки да кълвем, а някой от нас ще се хванат и без куки…
Както обикновено, всички партии ще ни предлагат клозетните си материали – как ще намалят безработицата, тоест,  как ще увеличат работните места във свързаните с тях фирми + как ще се грижат за социално слабите, за които навярно ще намалят от хиляда на петстотин необходимите документи за регистрация + как ще интегрират ромите, които не искат интеграция, а по-големи помощи…
Позната картинка от 23г. насам, нали?
Лъжи, лъжи,… ЛЪЖИ, ОМАЗАНИ С ОБЕЩАНИЯ!

КАКВО да правим? – Лесно е!
Нека да искаме САМО Безусловен Базов Доход!
Вижте… Замислете се?! – какво ни интересува кой политик какво обещавал и колко кадърен бил той? Не ни ли интересува само да ни върнат ПРЯКО И ПОРАВНО НАШИТЕ пари като ББДоход, а “не да правят с нашата пита, чужд помен” ???

В този смисъл изходът е следният – ВСИЧКИ политици да приемат консенсус за ББдохода , да седнат на предизборните маси и да кажат икономистите им:  – Ние предлагаме 150 лв ББДоход, другите 250 лв, третите 200лв… и т.н. и да се ОБОСНОВАТ, защо толкова предлагат!
Политиците пък да кажат:  – Ние ще защитим ББДохода с Конституцията така и така + ще въведем тези и тези закони, за да го приложим по-лесно ББД-то. ТОВА Е!

Е…? Питам: – Не е ли лесно, ако искаме само едно – Безусловен Базов Доход? :)
Не е ли лесен контролът така? Тоест, който и да дойде на власт, ако не си изпълни обещанията – ВЪН И НИКОГА ПОВЕЧЕ В ПОЛИТИКАТА, а на гърдите му етикет – “Некадърен”! На това се казва  ефективен, лесен и простичък контрол, който може да го прави дори възрастен дядо/баба, гледайки си месечния ББдоход по картата, нали?

Приятели…Сънародници… БЪЛГАРИ!
Нека този път да кажем високо: – СТИГА и ПРЕСТАНЕТЕ с този популизъм и вашите клозетни политически програми, уважаеми Г-ДА политици!
Дайте ни БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД и покажете, че истински сте загрижени за Народа си, а другите обещания си ги дръжте за Вас!

 

Някой хора обявяват Проекта “Безусловен Базисен Доход за всеки Българин” за утопичен, а в Европа вече го обмислят сериозно и водят дискусии за него, правят референдуми и т.н.
Прочетете в  категорията ЕВРОПА ЗА ББД – “Съветът на Европа открива дебата за базовия доход 11 март 2013 г.” Много интересен материал!

Дали ще проспим шанса си – от НАС си зависи!
“Ние ги водим с една обиколка Европейците”, както се казва… :) ))
Остава ни само да “прогледнем” като Народ и ДА ПОИСКАМЕ!
Казано е:  – “Ако детето не проплаче няма кой да го нахрани,… нали?
Та,… ако имаш още сили Българино да мизерстваш и гладуваш – стискай зъби и мълчи! :) ))”

 

Ще ви предложа един актуален и забавен коментар, който е надпартиен…
Онзи ден гледам и не мога да се начудя  как “загрижени” политици в диспут по телевизия, “помагат” на Българина да забогатее… ?! Едни предлагат откриване на 200 хил. работни места, други – по малко, трети – повече,… но има вече и такива, които само обещават, че ще “топят” безработицата. (без цифри!)
“Ще топят” ?! Не разбрах само с хляб или с кифли, ще отопват после “тавата с баницата” (хазната!), която ще им дадем? :)

Да видим конкретно , как се “топи” безработица? – ами, лесно е!
За яснота вземаме пример с тройната коалиция… Увеличаваш държавна администрация ПО ТРИ, и така “топиш безработицата”. “Гениално”, нали?
От друга страна стимулираш партийните си фирми на “братко и батко” като създаваш работни места в тях… “Перфектна” програма! :)
Тази схема се отнася за ВСИЧКИ политици, които са управлявали досега! Не е ли очевадна системата, при която искат да оближат дори и трохите, които са останали  по тавата?!

Питам:  – Тази схема ще може ли да се реализира, ако се въведе “Безусловен Базов Доход за всеки Българин”? – АБСОЛЮТНО НЕ!
Защо? – защото няма да им остане какво да топят на политиците като първо,… и второ,  защото ако искат да топят  ще трябва да си изкарат пари, а не да харчат нашите пари от косвените данъци, които трябва да се връщат при Народа по равно. Така е справедливото, а не политикът да преразпределя така, както той реши, че е “правилно”!
Усещате ли как, ако Проектът ББД проработи,  по ЕСТЕСТВЕН начин ще се пресеят политиците – кадърните от некадърните? Тоест, некадърните ще си отпадат от само себе си, защото няма да знаят как да пълнят хазната, в която пък вече  няма да има излишни пари за разхищение!

Накрая ще повторя… Този коментар го правя като надпартиен гражданин, защото и Проектът за ББД, който защитавам е НАДПАРТИЕН!
Разберете!  – Без да се въведе подобен Проект  винаги ще има политици, желаещи да отопват хазната,…. но както се казва – не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава”. :)
Прогледнете Българи и подкрепете Идеята за ББДоход.
Нека да спрем 23-годишната “топинк терапия”, която ни прилагат! :)

 

Как държавата ни принуждава да сме ПРЕСТЪПНИЦИ? – това си мислех днес… :)
Преди време в спор със счетоводител, предложих да се обзаложим на 10 хил. лева, да ми даде една “чиста” фирма с регистрация по ДДС и извършвала дейност не по малко от пет години… И в момента се обзалагам с ВСЕКИ, който мисли обратното и е готов да го докаже!
Има ли желаещи? Разходите по вътрешния ОДИТ ги поемам аз! :)

Вижте!  – ДДС системата ни направи всички НАС нарушители!
Защо? Защото всяка фирма по ДДС гледа да си прехвърли личните разходи като ги направи фирмени. При това положение се намалява месечната дължима сума за ДДС-то, която трябва да се внася в държавния бюджет!
Няколко примера, за да стане още по-ясно:
- уж служебните автомобили, които се ползват като лични (мерцедесите и мазератитата на ЧЕЗ са такива, за това са ви и такива сметките!)
- горивото и поддръжката за тези “фирмени” коли.
- наемите на помещения, ползващи се за лични нужди, но които се отчитат като фирмени.
- сметките на уж фирмените телефони, но които се ползват за семейството, цялата рода до 9-то коляно.
- битова техника (лаптопи, компютри, домакински уреди и др), които се пишат за активи на фирмата, но се ползват в семейния бит…
- и не мога да се спра да изброявам… но се налага, за да сме кратки! :)

Накратко системата е :  осчетоводяваш всички лични неща на фирмата си и има два варианта – ако не ти направят проверка до 5-години, значи си чист като сълза;  ако те хванат, не е страшно! Плащаш  там някаква символична глоба и възстановяваш злоупотребата.

Питам – при тези факти, има ли фирма, която НЕ Е ПРИНУДЕНА ДА КРАДЕ?
Системата е – ако не крадеш, не си конкурентноспособен. А и защо да не крадеш,  като това си е негласно позволено!

РЕШЕНИЕТО НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ? – подобни кражби се преустановяват автоматично и по естествен начин след въвеждането на НАДПАРТИЙНИЯ Проект “Безусловен Базов Доход за всеки Българин”! В него е обяснено как ще стане това?!

п.п. облогът,  който обявих в началото е АКТУАЛЕН!

 

Ще ви разкажа нещо много интересно и забавно…
Вчера един 83 год. старец, на който му бях дал експериментално да прочете Проекта “Безусловен Базов Доход за всеки Българин”, още преди две седмици, ме изненада и каза, че го разбира?!?! … Не можах да повярвам! Той няма и средно образование, но може да чете!
ГОЛЯМ СМЯХ! :) ))
Казах му:  “Да бе,… ДА?! А знаеш ли какво е косвен данък?”
Той ми отговори:  “КАК да не знам??? Това е ДДС-то, което ми взема енергото и го гледам всеки месец на сметката си! Мръсните им гадини! (цитирам го в смекчен вариант!) Да ни го дават обратно и по равно! Това е!”

Питам се – ако на един такъв възрастен човек му става ясно за ББДохода, а на един политик – НЕ, тогава нужно ли е да избираме да ни управляват подобни некадърници, ОТНОВО?!

Отговорих си и на един друг въпрос – защо много интелигентни хора, не разбират Проекта?! Отговорът  е – защото са прочели само заглавието му! :)

Навярно в скоро време ще направя един клип и ще ви го пусна тук… Сюжетът  ще бъде  как няколко бабички и дядовци са разбрали Проекта ББД,… и как могат те да ни го обяснят!
Предусещам, че резултатът  ще е смазващ за нас, които се смятаме за начетени и интелигентни,…. но четем само диагонално или сканираме текстове, без да вникваме в даден материал! :) ))