Какви разумни искания може да имат сегашните протестиращи, свързани с Проекта “Безусловен Базов Доход”(ББД)?


ВАЖНО! – Всеки, който иска на този етап предсрочни избори, Велико народно събрание, намаляване броя на депутатите, програмен кабинет, национализиране на ЕРП-та и др. подобни неща, които не са свързани с дневния ред за създаване на “Безусловен Базов Доход” (ББД) – ПРЕДАВА българската кауза и е популист!

Такива искания са резонни и основателни, но на сегашния етап са много неразумни и дори ВРЕДНИ!

Вредни са, защото чрез тях ще се загуби много време, а реални резултати няма да има!

Вредни са, защото, като не се следва ПРИОРИТЕТЪТ първо искане за ББД, а после всичко останало, все едно сме поставили отново каруцата пред магарето, … та и нещо повече – качили сме магарето в каруцата!  :) ))

В този смисъл отново ще се повторя – хора, искащи и протестиращи за нещо друго, а не за първа точка от дневния ред – “КОНСЕНСУС относно ББД!”, на сегашния етап можем да ги наречем просто “добронамерени национални предатели”! Не бъдете такива предатели, хора!

Независимо с какви политически възгледи сте, бъдете преди всичко загрижени и отговорни БЪЛГАРИ!

В този смисъл конкретни стъпки, СЛЕД като се приеме националният консенсус за ББД са:

1. Организиране на национална кръгла маса, където да се генерират всякакви идеи за усъвършенстване на ББД в широка публична дискусия и обсъждания с икономисти от всички политически сили и организации.

2. Да започнат конкретни сметки и калкулации от специалисти, подкрепящи проекта за ББД, както от всички СЕГА парламентарно представени сили, така и от тези партии, които са извън парламента, синдикати и сдружения!

3. Да се правят оттук нататък -  ЕДНОМЕСЕЧНИ ОТЧЕТИ пред народа по националните медиите – докъде е стигнало развитието на идеята за ББД? По възможност – да се предават на живо срещите и дебатите по темата?!

4. Да се продължи интензивната работа по реформирането на съдебната система! (важно, защото без това няма ББД!)

5. Да се продължи интензивно и целенасочено работата за електронно правителство и електронни лични карти! (важно, защото без това няма ББД!)

6. Да не се правят хаотични смени, след оставката на Правителството със заместник-министри и екипите им! Това само ще води до нови проблеми! Който дойде на власт, да ползва старото и да го НАДГРАЖДА, а не да уволнява професионалисти! Тоест – да  има приемственост и отговорност в ротацията на управляващите, която да запази положителните постижения на досегашните управници.