Какво може да прави всеки отговорен и почтен Българин, за осъществяване на Проекта “Безусловен Базов Доход”?


Идеята ми в тази насока е  да дам няколко съвета, защото има много хора, които ми пишат – “хубава идея, ама тя ще бъде ли чута” или “скептичен съм, че някой ще я чуе”?!

РАЗБЕРЕТЕ – всичко зависи от съзнанието на всеки един от нас и ентусиазма, с който се работи в този важен момент. Народът се е събудил, протестира и иска промяна, но не знае каква точно?!

Нека да използваме като разумни хора тази обществена енергия за градивни цели и да сме обединени като Българи, а не разединени и събрани в хаотично викаща тълпа, искаща неосъществими неща … Неща, които са пагубни за нашия утрешен ден и за идното поколение.  Неща като приватизация на ЕРП-та, премахване на политическите партии и други безумни идеи!

Общите ми съвети ми са:

1. Всеки, прегърнал идеята, детайлно да се запознае с нея (ВНИКНЕТЕ В НЕЯ!) и да може да я ЗАЩИТАВАТЕ!

Така впоследствие ще можете да разпространявате Проекта  нашироко и да участвате в дискусии по него. Приемете проекта като СВОЙ, ЗАЩОТО АЗ НЯМАМ ПРЕТЕНЦИИ ЗА АВТОРСТВО!  При това положение, споделяйте спокойно и без притеснения, все едно сте го написали Вие!

2. Да се иска от всеки симпатизант или член на независимо коя партия -  идеята за ББД да залегне в програмата на неговата партия!

3. МИРНИ протести на улицата, като ЕДИНСТВЕНАТА точка е – да се даде гласност на тази идея за ББД, но никаква политическа сила да не е лице на тези протести. Лица могат да са само мирни граждани БЕЗ качулки или забулени със шалове!

В този смисъл митинги или протести да се правят стриктно по правата, дадени ни от сегашната Конституция – Чл. 12. (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси. (2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, НЕ МОГАТ да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъща  само на политическите партии.

 

В смисъла на този член, чрез даденото ни законно право по Конституция за протестиране – ББД не е политическа цел, а митингите и протести за него – в никакъв случай не бива да се политизират!

И още нещо … ВАЖНО – трябва да се спазва точно законът за митингите и демонстрациите, тоест,  да се демонстрира без разпалване на конфликти, вражда, злоба и отричане, а към охраняващите полицаи и органи   да се отнасяме с нужното уважение и респект. Никакви упреци към тях не трябва да има, защото те са едни от нас! Хората с качулки и платените политически провокатори  да се гонят от редиците на протестиращите, а хвърлящите камъни и чупещи обществено имущество – да се задържат или да се съдейства на полицията по всякакъв начин за това!

Конкретните ми съвети за действие са:

1. – Пуснете  Проекта в групи или на приятелите си във ФБ за обсъждане, а ако има неясноти – заповядайте тук, на моята стена, и питайте?

2. – Издирете профили на партии и коалиции и им го споделете на стените, за да се запознават.

3. – Намерете мейли на Президента и депутати и им изпратете Проекта.

4. – Издирете профилите на хората – ЛИЦАТА НА ПРОТЕСТИТЕ, и ги информирайте за Проекта… Нека тези хора, като ходят на кръгли маси с Президента и политици, да знаят какво да искат, а не да искат 5-10 лв. да падне токът?! И това е важно, но ако това спъне проекта ББД (обяснил съм опасността на друго място!) – не разрушаваме ли нашето бъдеще и това на нашите деца?

5. – Регистрирайте се във форуми извън ФБ и го предложете на хората там … Навсякъде се обсъждат протестите, използвай това, за да не се озлобяват хората и да не искат  анархия и премахване на политическите партии … Можете да ползвате линк от страницата “Споделена Светлина”, която се вижда и за непотребители на ФБ.

6. – Разпратете Проекта по страниците на електронни медии … (ползвай линк отново на страницата, за удобство или файл, ако предпочитате.

АПЕЛ :

Прогледнете хора! Сега е моментът! Сега е времето и ако искате да стопирате 23-год. “законно” разграбване на страната – накарайте избрания от Вас политически елит да работи за Вас!

Не сменяйте политиците предсрочно, а ги гонете – СРОЧНО! Тоест, накарайте ги да обещават за ББД, а след това  ги следете “под лупа” за сроковете и докъде са стигнали. При положение, че някой се издъни в сроковете, независимо от причините – протести и смяна, за да дойдат по-кадърни, а тези да се учат на сметки и  професионализъм, в опозиция!